Recht op Uitzonderlijke

Als uitzonderlijk - buitengewoon bekwame, slimme, creatieve of anderszins beter in staat dan de norm - kan een uitspraak zowel door anderen en onszelf als een & ldquo; outsider & rdquo;. Begaafde en getalenteerde mensen kunnen een zelfvernietigende afkeer te uiten ervaren talenten die hen zou onderscheiden van andere mensen.

Dit is een uitdaging voor ons allemaal, maar veel meisjes en vrouwen kunnen met name gevoelig voor montage in, en hun mogelijkheden te ontkennen, vinden het moeilijk te herkennen en omarmen hun capaciteiten, en hebben een laag gevoel van recht op zijn uitzonderlijke

In haar boek. "Het geluid van een Silver Horn: Reclaiming the Heldenmoed in Contemporary Women's Lives", Kathleen Noble, PhD wijst erop dat de primaire religieuze en seculiere mythen, waaronder verhalen van Beowulf naar de gebroeders Grimm naar Disney, idealiseren vrouwen "voor hun bescheidenheid, schoonheid, kuisheid, vroomheid, gehoorzaamheid en onbaatzuchtige uitvoering van huishoudelijke taken" en bestendigen stereotypen dat het "uiterst moeilijk maken voor vrouwen zo sterk, vindingrijk, moedig, en echt te zien, . de ingrediënten van ware heroïsche gestalte "

Ze maakt gebruik van de Snow White scene & ldquo; Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land & rdquo?; als een voorbeeld van & ldquo;. de vraag die dient het sterkst ons blind maken voor onze sterke punten "

Dr Noble zegt dat vrouwen moeten een held mythe dat inspireert hen." risico's te nemen, om lawaai te maken, om moedig te zijn , om impopulair geworden "en merkt op dat een vrouw" om heldhaftig leven moeten behoren om zich alleen; . Ze moeten het middelpunt van haar eigen leven aan een heelheid of integriteit die is vloeibaar, inclusief en met elkaar verbonden te streven & rdquo zijn;

De taak van een & ldquo; volledig functionerende vrouwelijke mens, & rdquo; merkt ze op, & ldquo; is een formidabele en heroïsche uitdaging, omdat een vrouwelijke held moet aandringen op zichzelf, iets dat de meeste vrouwen niet geleerd noch aangemoedigd te doen "Op een bepaald punt, een vrouw & rdquo;. moet een deel van zichzelf te ontdoen om . creëren van een groter zelf en geboorte te geven aan haar eigen mogelijkheden "

In haar boek 'Smart Girls," Barbara Kerr merkt op dat de angst voor succes syndroom & ldquo; kan nog voortleven in tendensen meisjes en vrouwen om te onderhandelen en te voorkomen dat het conflict of concurrentie bij vriendschap of intimiteit op het spel staat. "

De creatieve bijdrage van begaafde en getalenteerde vrouwen zijn meer dan ooit nodig, door vrouwen bereid te zijn" ongepaste "als dat is wat er nodig is. Standaarden, regels en verwachtingen over creatief werk, vaak bepaald door mannen en mannelijke instellingen kunnen beperken wat vrouwen voelen of zien ze recht te zijn.

Academy Award-winnende acteur en scenarioschrijver Emma Thompson heeft gereageerd in een interview dat "A Veel van de kritiek over mijn komedie werk van mannen is geweest "Ik denk dat je prachtig bent, maar je kan het gewoon niet doen. ' Ze denken dat ik moet aantrekkelijk zijn, doen serieus drama, ze zijn bedreigd door een matig goed uitziende vrouw die probeert grappig te zijn en we worden geleerd om vrouwen pas op een zeer paar levels. ".

Misschien karakters zoals Sydney Bristow in "Alias" [gespeeld door Jennifer Garner]; Shu Lien in 'Crouching Tiger, Hidden Dragon "[Michelle Yeoh] en Mackenzie Allen [Geena Davis], de eerste vrouwelijke president, in de tv-serie & ldquo; opperbevelhebber, & rdquo; kan het helpen creëren van nieuwe mythen en rolmodellen van heldhaftige, zelfbewuste en zelfverzekerde vrouwen die in staat zijn om hun vele krachten en talenten meer volledig te realiseren
. & nbsp.;

persoonlijke ontwikkeling

 1. Explode uw succes 
 2. Guide A Beginner's te testen besturen van een voertuig 
 3. Indien een studie Muziek en zo ja, waarom? 
 4. Zelf Motivatie - 10 belangrijke stappen wanneer geconfronteerd met Impossible Keuzes 
 5. Uw waarden zijn een afspiegeling van U 
 6. Boring Oude Farts 
 7. 10 Economische Survival Tips 
 8. Beste ZelfVerbetering Oplossingen voor positieve verandering 
 9. 5 stappen om te bevrijden van chronische stress - permanent! 
 10. 5 regels voor succes in het leven 
 11. Vul het Jaar Bewust 
 12. Polariteit: Waves of Life Experience 
 13. Waarom een ​​man die had geschreven Drie Motivatie Boeken leg ze opzij 
 14. Zeven Empowering Secrets om uw doelen te bereiken 
 15. OVERWINNEN mid-life crises GENIETEN mid-life OVERGANGEN 
 16. Kom in actie! 
 17. PHP - Kies de beste platform voor uw web development diensten 
 18. Hoe om te geloven dat je kunt slagen - bereiken van je doelen Made Simple 
 19. Get Smart! 
 20. Investeer in je persoonlijke ontwikkeling